Oho, Macron dolazi u posjet Hrvatskoj, evo i kada

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetit će do kraja studenoga Hrvatsku, objavio je u petak hrvatski premijer Andrej Plenković.

Pariz, 7.1.2020 - Predsjednik Vlade RH Andrej Plenkoviæ sastao se u Parizu s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. Na slici Andrej Plenkoviæ i Emmanuel Macron tijekom tiskovne konferencije. foto HINA/ Slavko VUKADIN/ ua

Francuski predsjednik Emmanuel Macron posjetit će do kraja studenoga Hrvatsku, objavio je u petak hrvatski premijer Andrej Plenković.

“Predsjednik Macron posjetit će do kraja studenoga Hrvatsku”, rekao je Plenković, dodajući da je to dogovoreno tijekom njihovih razgovora na summitu čelnika EU, koji je u petak završio u Bruxellesu.

Rekao je da je s francuskim predsjednikom razgovarao i u četvrtak i u petak i da je, među ostalim, bilo riječi i o hrvatskom ulasku u šengenski prostor.

“Postoji visoko razumijevanje svega onoga što je vlada do sada učinila za Schengen i mislim da je sada, nakon osam godina članstva u EU, vrijeme za ulazak najprije u šengenski prostor, a onda i u eurozonu. Želimo da to bude ostavština naše druge vlade”, rekao je Plenković.

Bild.ba


Previous articleMalo drugačiji uvid u karijeru i život Marija Pašalića
Next articleBihać: Kip Majke Božje bacili na pod i polomili
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments