Omogućeno kretanje starijim od 65 i mlađim od 18 godina

Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravstvo Goran Čerkez kazao je na današnjoj konferenciji za medije da je Federalni stožer civilne zaštite na današnjoj sjednici ublažio mjere zabrane kretanja osobama starijim od 65 godina i mlađima od 18 godina.

-Prema toj odredbi, osobe starije od 65 godina, imale bi mogućnost ponedjeljkom, srijedom i petkom izaći, boraviti vani od 9 do 13 sati, dok bi mlađi od 18 godina to pravo ostvarivali utorkom, četvrtkom i subotom u razdoblju od 14 do 20 sati – izjavio je Čerkez, prenosi Avaz.ba.

Čerkez je istaknuo da su mjere popuštene u skladu s epidemiološkom situacijom, koja će se nastaviti pratiti i koje bi se mogle i unaprijediti.

-Iz ovih mjera su svakako izuzete osobe koje idu po zdravstvenu skrb, izuzete su osobe koje imaju djecu s problemima u razvoju. Na neki način je i to ispoštovano. Jako je bitno da će osobe koje borave u staračkim domovima imati mogućnost u ovom vremenu boraviti ispred svoje institucije u okvirima te iste institucije – pojasnio je Čerkez.

U protekla 24 sata na prostoru FBiH testirano je 798 uzoraka, a samo dvije osobe su pozitivne na koronavirus.


-Ovo je sigurno jedan ohrabrujući podatak. Opreznosti nikada kraja, ali je ipak ohrabrujući podatak. Nadamo se da će se ovaj trend nastaviti kako bi nastavili s ublažavanjem mjera jer nama je svima interes da ljudi počnu voditi normalan život – izjavio je Čerkez.

Najavio je i da će poslije 1. svibnja popustiti mjere što se tiče trgovina./HMS/

Previous articleVjekoslav Vuković, predsjednik VTK BiH, održao on-line predavanje studentima Sveučilišta u Mostaru
Next articleVlada FBiH zadužila Poreznu upravu da osigura olakšice sportskim kolektivima