Otac stradalog mladića: ‘Bio je sin za poželjeti’

Ni sam ne znam što se točno dogodilo, a i ne mogu trenutno govoriti, razumijte me. Mogu vam samo reći da je bio sin za poželjeti, rekao je otac jednog od poginulih mladića za 24sata.

Dva mlada života naprasito su ugašena u tragičnoj prometnoj nesreći do koje je došlo u utorak oko 19,25, na samom ulazu u Staru Bašku na otoku Krku, pišu 24sata.hr.

U nesreći su nažalost poginula dvojica 18-godišnjaka dok je njihova prijateljica, srećom, preživjela užasan pad autom u provaliju od 80-tak metara. Naime, neposredno prije nego se trojac u VW riječke registracije strovalio niz padinu ponad mora, vozač je u pri izlasku iz oštrog i nepreglednog zavoja, uslijed neprilagođene brzine prešao na suprotnu stranu, izletio izvan ruba kolnika te sletio u provaliju od 80 metara – potvrdila je PU primorsko goranska.

Dogodilo se to tek nekoliko metara prije kuće u kojoj je nekolicina vršnjaka došla na nekoliko dana proslaviti Uskrs. 

– Društvo je došlo prije par dana u kuću djeda jednog mladića. Znamo ih iz viđenja jer su i prije ponekad znali doći. Zabavljali su se i družili, a neposredno prije nesreće njih troje otišlo je do obližnje trgovine po namirnice. Pri povratku se dogodilo taj užas. Dečki su pri prevrtanju auta ispali iz njega i poginuli na mjestu, a cura, koja je bila vezana, ostala je zatočena u njemu. Srećom, bila je pri svijesti pa je uspjela mobitelom pozvati pomoć – kažu ožalošćeni mještani koji su u srijedu ujutro na mjestu nesreće palili svijeće.  


Osmero vatrogasaca, koji su s tri vozila brzo stigli u pomoć, zbog nepristupačnog terena morali su s lokalnim ribarima i njihovim barkama mjestu pristupiti s morske strane. Ozlijeđenu djevojku izvlačili su 45 minuta, nakon čega je hitno prebačena u KBC Rijeka.

– Djevojka je hospitalizirana u Jedinici intenzivnog liječenja. Zadobivene ozljede koštanih struktura su operativno zbrinute, za sada je njezino stanje stabilno, pri svijesti je i u kontaktu te se tijekom dana očekuje njen premještaj na odjel – doznajemo iz riječke bolnice.

Ožalošćenim mještanima malog mjesta na moru ovo mjesto nesreće odavno je ostalo u ružnom sjećanju. Naime, kažu, radi se o istom mjestu gdje su prije 10 godina poginula dva češka turista. 

– To mjesto kao da ima lošu karmu. Baš tu ispod je predivna plaža, ali joj se ne može prići kopnom pa su dva Čeha prije 10 godina išli tamo s kajacima. Odlučili su tu prespavati u šatoru i onda je najednom, iz čista mira, na njih pala ogromna stijena. Ne znamo kako su njihova beživotna tijela kasnije spasioci uopće uspjeli izvući jer je stijena bila ogromna. I sada ovo. Sto puta smo apelirali da se tu postavi neka zaštitna ograda. Strašno – prisjećaju se potreseni mještani  Stare Baške kojih je ova tragedija obavila u crno.

Shrvani otac jednog od poginulih mladića, koji je pohađao građevinsko-tehničku školu, zamolio je za razumijevanje. 

– Ni sam ne znam što se točno dogodilo, a i ne mogu trenutno govoriti, razumijte me. Mogu vam samo reći da je bio sin za poželjeti – kazao je nesretni otac. 

Bild.ba

Previous articleRaspudić u Saboru pitao što radi Pejčinović Burić, “grobar hrvatskog naroda”
Next articleU Mostaru za kotorskog biskupa zaređen don Ivan Štironja