Otac ubijenog mladića se vratio u BiH, dočekali ga na aerodromu, evo što je rekao…

Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, čija smrt godinama nije razriješena, vratio se danas u BiH nakon što mu Austrija nije produžila politički azil.

Dragičević je avionom iz Beča stigao u Sarajevo, a na aerodromu su ga dočekali brojni novinari i prijatelji.

“Hvala vam, i u ime mog sina Davida. Malo su me i emocije svladale. Hvala građanima BiH, dijaspori koja me tri godine hranila i čuvala u Austriji, odvjetnicima Ifetu, Murizu, grupi Pravda za Davida. Vratio sam se po pravdu za Davida, po pravdu za Dženana i sve”, kazao je.

Dragičević je izjavio da je jučer vidio izjavu ministra policije RS-a Dragan Lukača.

“On je sudjelovao u otmici, ubojstvu i zataškavanju i sada izjavljuje da bi samo glup čovjek mogao poslati dijete u rat. Lukaču, samo zločinac kao ti i ostali može u centru Banje Luke uzeti mi dušu, maltretirati i silovati. Na kraju, budite svjesni da je David s namjerom ubijen”, dodao je.

Naglasio je da se vratio jači nego ikada, i psihički i fizički.


“Sagledao sam bolje dosta stvari. Ja nikada neću odustati, i Muriz me uvjerio da ni on neće odustati zbog svog Dženana. Sve sam pratio, a sve ovo što rade svima nama graniči s modernim fašizmom. I neće nam Zapad, neće nam pomoći ni Europska unija. Moramo sami naći snagu. Ako može vrhunski pravnik Ifet, koji ima sve u životu, riskirati šest godina u slučaju Memić i četiri u mom, red je da i ostali izađu iz svoje zone komfora  i pokažu to. Sa svojim bratom Murizom bit ću do kraja. Bit ću s njim i njegovom obitelji do kraja. I ja i svi koji me podržavaju. Mi vrlo dobro znamo tko nam je ubio djecu”, dodao je.

Kaže da će u subotu vjerojatno otići u Banju Luku i da će biti oprezan, ali da se neće ni skrivati, ni bježati.

“Ja idem kao slobodan čovjek koji je došao po pravdu za svoje dijete”, rekao je.

SOURCEBild.ba
Previous articleMilanović kritizirao Europsku uniju, pojasnio je zašto je nepoštena prema Hrvatskoj
Next articlePetrov je, odgovarajući Plenkoviću, iznio jedan jako, jako tužan podatak…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments