OTEŽANA SITUACIJA U Čapljini zbog korone zatvoren vrtić, djecu u mostarske vrtiće dovode i pod temperaturom

U gradskim dječjim vrtićima u Mostaru također dosta je djelatnika odsutno, ali nije isključivo zbog koronavirusa.

Dječji vrtić u Čapljini koji ima preko 200 djece od jučer je zatvoren, ali samo do kraja tjedna. Čak 13 djelatnika ovog vrtića odsutno je zbog koronavirusa ili su u izolaciji zbog čega se nisu mogle organizirate grupe. U ponedjeljak vrtić ponovno otvara svoja vrata.

“Opća situacija s COVIDOM 19 odrazila se i na rad Dječjeg vrtica Čapljina. Dok smo prošlu pedagodšku godinu odradili bez ikakvog prekida” kazao je Ivica Matić ravnatelj ovog vrtića.

Među djecom je bilo jako malo slučajeva zaraze koronavirusa, uglavnom su to neke viroze ili su djeca u izolaciju zbog roditelja koji su pozitivni na koronavirus. Matić ističe kako je tome zasigurno doprinijeo i sustav koji je već uhodan.

U gradskim dječjim vrtićima u Mostaru također dosta je djelatnika odsutno, ali nije isključivo zbog koronavirusa.

“15 djelatnica je na bolovanju zbog čega je teško organizirati posao jer nastojimo ne miješati skupine, osim ako je epidemiološki provjereno. Od njih 15 djelatnica, dvije imaju koronavirus. Ostale imaju gnojne angine, viroze, gripu i sl.”, kazala je Danijela Kegelj, ravnateljica dječjih vrtića Mostar.


U mostarskim vrtićima je 14 djece u izolaciji ali zbog pozitivnih roditelja na koronavirusa. Iako se sve vrti oko koronavirusa, činjenica je da postoje i drugi problemi. Ravnateljica Kegelj ističe kako je primijetila da se ove godine češće dovode djeca u vrtić pod temepraturom zbog čega se lako razbole i djelatnice.

Najčešće su dovede bolesna djeca u vrtić zbog nezahvalne situacije u kojima se nalaze i roditelji i liječnici po pitanju otvaranja bolovanja, istaknula je Danijela.

Mostarski vrtić koji ima 460 djece učinit će sve da ne dođe do njegovog zatvaranja. dom zdravlja mostar izlazi im maksimalno u susret. A često se u vrtićima angažiraju i priprvnici kao ispomoć, dok stručni suradnici ulaze u skupine i mijenjaju tete kako bi se prevazišla ova situacija koja nije ništa puno drugačija od prethodnih godina.

SOURCERTV HB
Previous articleCvitanović otkrio koja je “crvena linija” ispod koje Hrvati u BiH neće ići, HNS-ov prijedlog usuglašen s predstavnicima EU i SAD-a
Next articleNEK NAM JE NA SRAMOTU Bivši pripadnik HVO-a prebire kontejnere samo da bi preživio, a pun je gelera
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments