Otkriveno što je Plenković napisao u Knjigu žalosti Bandiću

Otkriveno što je Plenković napisao u Knjigu žalosti Bandiću

Premijer Andrej Plenković upisao se u knjigu žalosti povodom smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

– U povodu smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika, njegovoj obitelji i suradnicima upućujem izraze iskrene sućuti. Građani Zagreba šest puta su dali povjerenje Milanu Bandiću da bude gradonačelnik, a nakon dva desetljeća rada ostavio je iza sebe brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti – piše Plenković.

Premijer nadalje piše da je u proteklih pet godina kao predsjednik vlade surađivao s gradonačelnikom te su podupirali razvoj hrvatskog glavnog grada.

– Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne druge hrvatske krajeve – napisao je Plenković.

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Plenković je prije upisivanja u knjigu žalosti rekao da je Bandić imao veliku životnu energiju, radio je za Zagreb svaki dan, to mu je bilo geslo, a njegov odlazak je bio nagao, prenosi Dnevno.hr.

– Želim mu zahvaliti na pozitivnom što je učinio za Zagreb, a nerijetko za druge krajeve Hrvatske – rekao je premijer i odgovorio na pitanje hoće li Bandić biti upamćen po pozitivnom ili negativnom.

– Svatko u politici ima dobre i manje dobre stvari, smatram da razdoblje od 20 godina, u kojem je Zagreb bitno drugačiji, pokazuje koliko je dobra nastojao učiniti, vrijeme će pokazati, vjerujem da se trudio.

Bild.ba