Otvorena birališta za Hrvatski sabor i u BiH

Izvor: Klix.ba

Foto: Bljesak.info

U Bosni i Hercegovini su danas otvorena glasačka mjesta za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, a glasat će se i sutra. U Hrvatskoj glasaju samo sutra, a sinoć u 00:00 sati je počela predizborna šutnja.

U BiH je jutros otvoreno 45 biračkih mjesta u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Livnu i Vitezu.

U Sarajevu je otvoreno šest biračkih mjesta u Srednjoj ekonomskoj školi, u Mostaru ima 20 biračkih mjesta na nekoliko adresa. U Banjoj Luci su dva biračka mjesta, Tuzli tri, Livnu četiri i u Vitezu 10 biračkih mjesta.

U Hrvatskoj je danas predizborna šutnja koja je počela sinoć u 00:00 i traje do 19 sati u nedjelju kada bi trebalo da budu zatvorena birališta za ove parlamentarne izbore.

Za vrijeme predizborne šutnje nije dozvoljeno javno predstavljanje i obrazlaganje izbornih programa, nagovaranje birala da glasaju za određenu listu ili kandidate i slične predizborne aktivnosti. Međutim, u Hrvatskoj ne postoje nikakve kazne za kršenje šutnje.

Pravo glasa u BiH imaju hrvatski državljani s prebivalištem u BiH, ali i hrvatski državljani s prebivalištem u Hrvatskoj ako su se prethodno registrirali za glasanje u inozemstvu.

Bild.baKomentari

Next Post

Prijetnja radnicima u trgovini: Tko se zarazi koronom dobit će otkaz

Sub srp 4 , 2020
U jednoj trgovini u Banjoj Luci osvanulo je prijeteće upozorenje radnicima - tko se zarazi koronom dobit će otkaz.