Ovaj grad u BiH ima točno nula slučajeva korone. Kako to?

Ovaj grad
Ovaj grad u BiH ima točno nula slučajeva korone. Kako to
Ovaj grad
Ovaj grad u BiH ima točno nula slučajeva korone. Kako to

Ovaj grad na sjeverozapadu BiH nema niti jednog zaraženog od početka pandemije koronavirusom u svijetu. Kako je to moguće?

Dok pandemija koronavirusa u BiH polako, ali sigurno dostiže petoznamenkasti broj zaraženih, jedan od rijetkih gradova koji se uspješno bori s ovom pošasti je Ključ.

– Zaista smo od početka vodili računa i poštivali one mjere, građani su savjesni. Komunikacija sa susjednim općinama je dobra, posebno s onima iz Republika Srpska, gradovima Ribnikom i Banjom Lukom, koja je na neki način i žarište. Uspjeli smo se sačuvati, nemamo nijednog zaraženog, kaže načelnik općine Ključ Nedžad Zukanović.

Dodao je da mu je drago što se Ključ uspio sačuvati.

– Ovo ne garantira da neće sutra biti zaraženih, to je nemoguće. Sjećam se i kada su Tuzlu hvalili, poslije toga tamo je došlo do naglog porasta broja zaraženih. Ali najbitnije da za sada nemamo, kazao je Zukanović za Uskvijesti.ba


Kaže i kako su odlučili da ove godine „Ključka regata“ neće biti održana kao prethodnih.

– Planirali smo taj dan organizirati spuštanje s djecom s posebnim potrebama i njihovim roditeljima. Bit će nekoliko čamaca, poštivat ćemo sve mjere distance. Ne podržavamo velike skupove, trudimo se ispoštovati sve mjere koliko je moguće. Zahvaljujemo se i našem rafting klubu koji je imao razumijevanja da organizira nešto minimalno, da se tradicija ne prekida, a da održimo tu mini „Ključku regatu, zaključio je Zukanović.

Bild.ba

Previous articleHalid Bešlić već pet godina ljetuje u ovom hercegovačkom gradiću
Next articleSamo kod nas: Razbio staklo na Domu zdravlja i ozljedio policajce