Ovaj mali anđeo, rođen osam tjedana prerano, uspio je preboljeti koronu!

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Tracy Maguire sjeća se trenutka kada su liječnici stavljali bris u nos njezine bebe stare samo tri tjedna kako bi je testirali na koronavirus.

Rekla je da je to jedna od najgorih stvari koje je vidjela.

“To je bio prvi put da sam vidjela svoje dijete kako plače”, ispričala je Maguire.

“Držala sam je, plakala sam i samo smo htjeli da sve bude što prije gotovo“, dodala je.

Curica Peyton rodila se osam tjedana prerano i težila je samo 1,5 kg. Liječnici su se nakon rutinskog pregleda zabrinuli da Tracy možda ima preeklampsiju te su nju i bebu poslali u bolnicu Wishaw u Lanarkshireu na dodatna testiranja. Ubrzo je ustanovljeno da je beba zaražena koronavirusom, prenosi Index.hr pisanje BBC-a.


“Rekli su mi da je Peyton dobro i da ne trebam previše brinuti. Mislim da me doktor zapravo htio umiriti, ali ja sam nastavila plakati. Pomislila sam: ‘Kako može biti dobro kada je ovako slaba i majušna, kako se ona može boriti protiv ovog virusa?’“ ispričala je Tracy Maguire.

Malena Peyton dobila je steroide kako bi joj ojačala pluća, a njezinoj majci je rečeno da zbog carskog reza mora otići kući na 14 dana i izolirati se od svog djeteta.

“Molila sam liječnika preko telefona da me pusti da budem s njom. Koliko god su svi pazili na nju, ja sam ipak njena mama. Čak i da je samo prehlađena, voljela bih biti tamo s njom“, kazala je Maguire.

Liječnici su popustili i dopustili Tracy da ostane s Peyton, ali je Adrian, otac curice, morao otići kući i biti u samoizolaciji.

Kako su prolazili dani, broj smrtnih slučajeva u Škotskoj zbog komplikacija povezanih s koronavirusom nastavio se povećavati, no Peyton se počela oporavljati. Ona i njena majka otpuštene su iz bolnice u ponedjeljak.

Bild.ba

Previous articleNovi trener Dinama otkrio kako će igrati: ”Bio sam jedan od navijača sa sjeverne tribine”
Next articleVioleta isporučila respiratore i zaštitnu opremu mostarskim bolnicama