Ovako izgleda prometnica Kiseljak – Busovača, promet je obustavljen

Zbog snijega koji pada u većem dijelu Bosne prometuje se otežano i usporeno. Iz BIHAMK-a posebno upozoravaju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm.

Za teretna vozila s prikolicom i šlepere na snazi je zabrana prometa preko planinskog prijevoja Romanija (Sarajevo-Rogatica). I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima za teretna vozila s prikolicom i šlepere obvezna je upotreba lanaca.

Mole se vozači da se prije polaska na put na vrijeme informiraju o trenutnom stanju i prohodnosti puteva. Ekipe putne operative su na terenu i interveniraju na dionicama gdje je to neophodno. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na magistralnoj cesti Kiseljak-Busovača (u mjestu Jehovac) došlo je do izlijevanja vode na kolovoz, zbog čega je za putnička vozila promet obustavljen, dok teretna vozila i autobusi prometuju otežano. Vode ima i na putu Kiseljak-Kreševo, ali na toj dionici za sada sva vozila prometuju otežano.

Apelira se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Za danas su u vremenu od 12 do 14 sati najavljeni protesti građana i blokada prometa na magistralnoj cesti kod Konjica (u naselju Drecelj), priopćeno je iz BIHAMK-a.


SOURCEBild.ba
Previous articleHrvat laserom ometao avione koji nadlijeću iznad otoka, pojasnio je i zašto
Next articleCijena Rafalea je još malo porasla, za skoro 30 milijuna eura…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments