Ovan usmrtio stočara, jedan udarac bio koban

Ovan usmrtio stočara, jedan udarac bio koban

Bogdan Marić (68), poznati stočar iz Dervente, podrijelm sa Vlašića, podlegao je višestrukim povredama u Univerzitetsko kliničkom centru u Banjoj Luci, od udarca i teških rana koje mu je nanio njegov ovan.

Ovaj ugledni domaćin, iza kog su ostali supruga, sin i tri kćerke, kao i ostala mnogobrojna rodbina, sahranjen je u četvrtak na mjesnom groblju u Priječanima, između Klašnica i Banje Luke, prenosi ATV.

Nesvakidašnja tragedija, pod još nerasvijetljenim okolnostima, odigrala se na imanju Marića u Donjem Detlaku, nadomak Dervente.

– Očevidaca nije bilo. Po svemu sudeći Bogdan se bio nešto zamislio ili skoncentrirao na neki posao, u štali, pa nije na vrijeme uočio ratobornog ovna. Iznenadio ga je udarcem u predjelu prsa i stomaka. Nepoznato je li bilo još udaraca, ali i taj, eventualno, jedan, bio je strahovit i, kako se ispostavilo, koban – kaže izvor „Novosti“ upućen u ovu tragediju.

Bogdan je, uspio da supruzi i potom pristiglim susjedima teškom mukom izusti da ga je napao ovan. Ubrzo je prebačen u dobojsku Bolnicu, i potom u UKC RS u Banju Luku. Tu je od zadobivenih povreda i podlegao.

Bild.ba