Ovo je prva zemlja koja je uvela karantenu zbog majmunskih boginja. Izolacija traje tri tjedna

Oni koji se zaraze virusom sada će morati izolirati se tri tjedna

Izvor: Wikipedia

Belgija je postala prva zemlja koja je uvela obveznu 21-dnevniu karantenu u protiv majmunskih boginja, jer 14 zemalja sada potvrđuje izbijanje virusne bolesti, a doktori upozoravaju na “značajan porast” slučajeva u Velikoj Britaniji.

Oni koji se zaraze virusom sada će morati izolirati se tri tjedna, priopćile su belgijske zdravstvene vlasti, nakon što su zabilježena tri slučaja u zemlji.

Zaraze, od kojih je prva zabilježena u petak, sve su povezane sa festivalom u lučkom gradu Antwerpenu.

Ovo sve dolazi nakon što su liječnici upozorili da se Velika Britanija suočava sa “značajnim” porastom zaraza, a vladin odgovor je “kritičan” u obuzdavanju njihovog širenja.

Dr. Claire Dewsnap, predsjednica Britanskog udruženja za seksualno zdravlje i HIV, također je rekla da bi epidemija mogla imati “masovni utjecaj” na pristup uslugama seksualnog zdravlja u Velikoj Britaniji.


Dolazi nakon što je dr. Susan Hopkins, glavna medicinska savjetnica Britanske zdravstvene sigurnosne agencije, danas također upozorila da se majmunske boginje šire putem zajednice u Velikoj Britaniji i da se svakodnevno otkriva sve više slučajeva.

Sajid Javid je jučer otkrio da je još 11 Britanaca pozitivno na virus, čime je ukupan broj porastao na 20. Slučajevi uključuju britansko dijete koje je trenutno u kritičnom stanju u londonskoj bolnici, dok je u Europi zabilježeno još 100 infekcija.

Dr. Dewsnap je za Sky News rekao da je njihov odgovor ovdje zaista kritičan, prenosi Daily Mail.

SOURCEBild.ba
Previous articleSpremite kišobrane: Danas u BiH oblačno i nestabilno vrijeme s pljuskovima i grmljavinom
Next articleIspovijest mlade Ukrajinke o kojoj bruji cijeli svijet: ‘Žao mi je, ali sama je kriva što je ostala bez muža!‘
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments