Ovo se neće svidjeti Bakiru: Pompeo čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Ovo se neće svidjeti Bakiru: Pompeo čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Pompeo
Foto: EPA

Američki državni tajnik Mike Pompeo u čestitao je u ime SAD-a Hrvatskoj njezin Dan državnosti, objavio je u priopćenju State Department.

“Počašćen sam što vam mogu prenijeti čestitke u ime vlade Sjedinjenih Država i američkog naroda.

Sjedinjene Države cijene vodstvo Hrvatske i naše snažno bilateralno partnerstvo više nego ikad. Kao saveznica NATO-a i članica EU, Hrvatska je okosnica stabilnosti, sigurnosti i ekonomskog prosperiteta u regiji i, uistinu, u čitavoj Europi. Sjedinjene Države čestitaju Hrvatskoj na njezinom uspješnom inauguralnom predsjedanju EU usred globalne pandemije bez presedana

Dok slavite vaš praznik, želim sreću i dobro zdravlje hrvatskom narodu tijekom ovog neobičnog i izazovnog vremena za sve nas. Radujemo se suradnji kako bismo postigli zajedničke ciljeve”, zaključuje Pompeo u čestitci, prenosi Jutarnji list.

Podsjetimo, neki dan je Pompeo objavio tvit o tomu kako je zabranjen ulazak u SAD Amiru Zukiću, nekadašnjem glavnom tajniku Stranke demokratske akcije.

Taj tvit je objavljen samo dan prije nego što su uhićeni akteri afere respiratori: Fadil Novalić, Fikret Hodžić i Fahrudin Solak.

Bild.ba