Paklene vrućine u BiH: Temperatura će se penjati i do 40 stupnjeva

Crveni meteoalarm koji upozorava na ekstremno visoku temperaturu zraka upaljen je danas za područje Sarajeva, Bihaća, Tuzle i Mostara gdje će temperatura biti i do 40 stupnjeva Celzijusovih, dok je za ostale krajeve na snazi narančasto upozorenje.

Najviša dnevna temperatura zraka u periodu od 12:00 do 17:00 sati na području Bihaća, Tuzle i Sarajeva biće između 37 i 39, a Mostara između 38 i 40 stupnjeva Celzijusovih.

Narančasti meteoalarm na snazi je danas na području Prijedora, Banje Luke, Višegrada, Foče i Trebinja gdje će biti vrlo vruće, uz najvišu temperaturu zraka od 35 do 38, lokalno i viša.

Na području Livna danas će od 12:00 do 17:00 sati najviša dnevna temperatura zraka biti između 34 i 36 stupnjeva , pa je na snazi narančasti meteoalarm.

Crveno upozorenje znači da su prognozirane naročito opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po sigurnost ljudi i životinja, objavljeno je na stranici Republičkog hidrometeorološkog zavoda.


Narančasto upozorenje znači da je vrijeme opasno i da su prognozirane opasne vremenske pojave, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Bild.ba

Previous articleKršćani danas slave blagdan Sv. Ivana Krstitelja
Next articleU Međugorju sve spremno za 40. obljetnicu Gospinih ukazanja