Panika među stanovništvom, a na TV-u ne znaju puno: Nema goriva na benzinskim pumpama zbog hakerskog napada

Televizijske mreže u utorak su objavile snimke zatvorenih benzinskih pumpi ispred kojih su dugi redovi.

Image by chapay from Pixabay

Benzinske pumpe širom Irana ne rade zbog navodnog hakerskog napada, priopćila je u utorak najviša institucija za sigurnost u toj zemlji, potvrdila je iranska državna televizija.  

Benzinskim pumpama širom Irana blokiran je rad, a zaustavljen je proces prodaje goriva. Hakeri su također manipulirali sadržajem na bilbordima mijenjajući poruke na njima, plasirajući one koje osporavaju sposobnost režima da distribuira gorivo, prenosi AFP.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad koji je prema vlastima u Iranu imao za cilj podrivanje vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija. Izmijenjeni bilbordi prikazivali su poruku poput “Khamenei! Gdje je naš benzin?”

Vrhovno vijeće za nacionalnu sigurnost potvrdilo je da je riječ o hakerskom napadu na informatički sistem distribucije goriva.

– Pojedinosti o napadu i o počiniteljima predmet su istrage – dodaje se u izvještaju državne televizije bez navođenja dodatnih informacija.


Televizijske mreže u utorak su objavile snimke zatvorenih benzinskih pumpi ispred kojih su dugi redovi.

– U iranskoj državnoj kompaniji za distribuciju naftnih proizvoda održava se sastanak kako bi se riješio taj problem – rekla je njezina glasnogovornica Fatemeh Kahi.

U Teheranu su tehničari ministarstva za naftu i naftne proizvode isključili informatički sustav nekih benzinskih pumpi kako bi se gorivo moglo točiti ručno, objavila je televizija nešto kasnije tijekom dana.

SOURCEFena
Previous articleHrvatska koprodukcija ‘Poslije zime’ kandidat Crne Gore za nagradu Oscar
Next articleS Milanovićem se ne bi mogla nositi ni cijela eskadrila likova poput Bakira, Hrvati ne smiju okrenuti leđa Dodiku
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments