Patriotska liga i Zelene beretke o uhićenju Novalića: Udar na Bošnjake

Patriotska liga i Zelene beretke o uhićenju Novalića: Udar na Bošnjake

Savez udruženja boraca Patriotske lige i Zelene beretke, sa zabrinutošću prate pristup u radu Tužiteljstva BiH na štetu Bošnjaka, posebno kada se radi o procesuiranju ratnih zločina, priopćili su danas.

– Ovih dana svjedoci smo vođenja istrage vezane za aferu “Respiratori” kojom su obuhvaćeni premijer Fadil Novalić i zapovjednik CZ Fahrudin Solak, a posebno je indikativno da su iz istrage izostavljeni svi nebošnjački kadrovi odnosno kadrovi HDZ-a – zamjenica premijera i zapovjednica Federalnog stožera CZ, ministar zdravstva i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, koji su izravno sudjelovali u proceduri nabavke – navodi se u priopćenju Saveza.

Smatraju da takvim selektivnim pristupom Tužiteljstva BiH svima postaje jasno da se radi o dobro osmišljenoj i koordiniranoj akciji, sa svim elementima državnog udara, čiji je cilj da se u ovoj fazi eliminira bošnjački politički faktor na razini Federacije Bosne i Hercegovine, i da HDZ preuzme kontrolu nad najbitnijim organima vlasti u Federaciji.

– S obzirom na već duže vrijeme prisutnu koaliciju SNSD-a i HDZ-a na razini države i njihovu udruženu aktivnost na destrukciji BiH, jasno je da se sličan scenarij priprema i za državu BiH u cjelini – naglašava se u priopćenju Saveza.

Traže da bh. pravosuđe hitno i temeljito istraži slučaj ‘Respiratori’, ali i sve druge slučajeve korupcije, u svim dijelovima BiH.

– Dosadašnjim radom Tužiteljstvo BiH na čelu s Gordanom Tadić pokazalo je da ima selektivan i isključivo po Bošnjake štetan pristup, a u ovom konkretnom slučaju s ciljem diskreditirati i optužiti premijera FBiH i time omogućiti HDZ-u da preuzme kontrolu nad Vladom Federacije – stav je Saveza.

Savezi i udruženja boraca Patriotske lige i Zelenih beretki, budno prate politička događanja, te ističu da neće dozvoliti razvlašćivanje bošnjačkog političkog faktora, predvođenog SDA i ostalim probosanskim strankama koje su svoj legitimitet stekle na izborima.

– Posebno zbog velikih žrtava u borbi za očuvanje Bosne i Hercegovine, nećemo dozvoliti da se političkim pritiscima na pravosudne organe ugrozi funkcioniranje institucija bilo kojeg nivoa, niti destrukcija države Bosne i Hercegovine – priopćili su iz Saveza udruženja boraca Patriotske lige i Zelene beretke.

Bild.ba