Peti dan potjere za odbjeglim vojnikom koji prijeti svima

A member of the Belgian police is seen near the entrance of National Park Hoge Kempen while scouring to capture Belgian Jurgen Conings, a soldier who disappeared after threatening a virologist supportive of coronavirus disease (COVID-19) vaccines and coronavirus restrictions, in Maasmechelen, Belgium May 20, 2021. REUTERS/Johanna Geron?

Potraga za odbjeglim belgijskim vojnikom koji je zaprijetio glavnom državnom virologu i vjerojatno je sklon ekstremnim desničarima, u subotu je ušla u peti dan bez rezultata.

Snage sigurnosti noćas su pretraživale 10 domova osoba koje se smatraju bliskima osumnjičeniku, stoji u izjavi javnog tužitelja.

Po pisanju belgijskih novina 46-godišnji vojnik Jurgen Conings nestao je u ponedjeljak iz svojeg doma u općini Dilsen-Stokkem na granici s Nizozemskom, prenosi Hina.

Vlasti vjeruju da je naoružan i upozoravaju da možda kani naškoditi brojnim institucijama i osobama, među kojima je i glavni državni virolog.

Javnost je upozorena da ne prilazi muškarcu koji se nalazi na državnome popisu terorista.


U utorak ujutro policija je pronašla vozilo koje je koristio bjegunac, a u njemu su otkrivena četiri protutenkovska raketna bacača i streljivo.

U potragu, koja je u tijeku u području Limburga na granici s Nizozemskom, uključene su njemačka i nizozemska policija, izvijestila je televizijska kuća VRT.

U četvrtak je za slučaj pokušaja ubojstva i kršenje zakona o posjedovanju oružja povezanog s terorizmom imenovan sudac specijaliziran za pitanja terorizma.

Bild.ba

Previous articleNogometašice Širokog slavile u prvoj finalnoj utakmici za ulazak u Premijer ligu
Next articleKramarić strijelac, Werder ispao, a Lewandowski srušio rekord Gerda Muellera