Pfizer i BioNTech javili super vijest, bliži se kraj korone!

Pfizer i BioNTech
Pfizer i BioNTech imaju cjepivo!
Pfizer i BioNTech

Pfizer i BioNTech će od američke vlasti tražiti da im odobri hitnu uporabu cjepiva. Istaknuto je da bi blaže nuspojave mogle osjetiti starije osobe.

Finalna analiza Pfizerovog i BioNTechovog cjepiva protiv koronavirusa je pokazala da njena učinkovitost iznosi čak 95 posto, objavile su ove kompanije. Uvjeravaju da nema razloga biti zabrinut za sigurnost cjepiva.

-Cjepivo je jednako učinkovito kod svih dobnih, rasnih i etničkih grupa ljudi. Kod osoba starijih od 65 godina učinkovitost je iznosila više od 94 posto -poručili su iz navedenih kompanija.

Eksperimentalni naziv za cjepivo je BNT162b2, dok su proizvođači naglasili da neovisno tijelo nadgleda rezultate testiranja i nuspojave cjepiva. Naglasili su da do sada nisu uočili ozbiljnije probleme koji bi mogli dovesti u pitanje cjepivo.

Istaknuto je da bi blaže nuspojave mogle osjetiti starije osobe. Pfizer i BioNTech će od američke vlasti tražiti da im odobri hitnu uporabu cjepiva, prenosi CNN.


Podsjećamo, iz Moderne u ponedjeljak, 16. studenog, objavili da je njihovo cjepivo učinkovitije od onog koje razvijaju Pfizer i BioNTech. Samo sedam dana ranije iz Pfizera i BioNTecha su naveli da učinkovitost njihovog cjepiva iznosi 90 posto.

Bild.ba

Previous articleBijela kuća upozorava na ubrzano širenje koronavirusa
Next articleAlmir Čehajić Batko nakon mjesec dana izlazi iz pritvora