Plenković i Pompeo o BiH i konstitutivnosti naroda

Foto: Direktno

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je telefonski razgovarao s državnim tajnikom SAD-a Mikeom Pompeom.

U razgovoru, koji je inicirao državni tajnik Pompeo, razmijenjena su mišljenja i najnoviji podaci o situaciji s pandemijom koronavirusa te je kao prioritet naglašen pronalazak cjepiva i lijeka.

Predsjednik Vlade izrazio je sućut državnom tajniku Pompeu zbog velikog broja žrtava pandemije Covid-19 u SAD-u, izrazivši nadu u oporavak zaraženih.

Državni tajnik Pompeo čestitao je hrvatskom premijeru na dosadašnjem tijeku hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske uniji i održanom Zagrebačkom summitu.

Razmijenjena su mišljenja i o situaciji u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Vlade je naglasio kako hrvatski narod u BiH podržava proces euroatlantskih integracija BiH. Posebno je naglasio da Hrvatska podržava sve reformske procese koji podrazumijevaju jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.

Razgovaralo se i o uključenju Hrvatske u program izuzeća od viza, te potpisivanju ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, javljaju hrvatski mediji.

Bild.baKomentari

Next Post

Misli li ozbiljno? Trump šokirao novinare izjavom vezanom za koronu

Uto svi 19 , 2020
Američki predsjednik Donald Trump rekao je da uzima hidroksiklorokin za suzbijanje koronavirusa, usprkos upozoravajućim stavovima zdravstvenih stručnjaka da je lijek nesiguran u zaštiti od virusa.