Plenković kaže da je zadovoljan prošlim mandatom svoje vlade

Izvor: Hina

Plenković
Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da je Vlada u prošlom mandatu imala brojne krize s kojima se uspješno nosila i da je ispunjavala svoje ciljeve, istaknuvši da će u novom mandatu smanjivati podjele u društvu i učiniti više za položaj siromašnijih građana.

“Imali smo brojne krize s kojima smo se suočavali. Mislim da smo ih dobro prebrodili i upravljali njima. I zadovoljan sam s time da smo dobili ogromno većinsko povjerenje građana na izborima, da smo praktički samo par sati nakon rezultata osigurali parlamentarnu većinu s našim dosadašnjim partnerima, predstavnicima nacionalnih manjina, HNS-om te reformistima”, rekao je Plenković nakon zadnje sjednice Vlade u prvom mandatu, prenosi Bild.ba.

Smatra da su nastojali najbolje što su znali i mogli pridonijeti boljitku građana, razvoju Hrvatske u svim mogućim aspektima, ispunjavati program i držati se četiri temeljna cilja – održavati političku stabilnost, pravnu sigurnost, gospodarski rast i društvenu solidarnost.

Upitan što smatra najvećim propustom ili neuspjehom u protekle četiri godine, odgovorio je da su imali premalo vremena da u miru rade na onomu što su željeli.

“Na stol nam je dolazilo jako puno kostura iz tranzicijskog ormara Hrvatske, društva i gospodarstva. Bili smo u brzini koja se zvala krizno upravljanje”, ocijenio je Plenković.

“Bilo ih je praktički non-stop. Ne znam što nam se još trebalo dogoditi krizno, a da se nije dogodilo u ovom mandatu”, dodao je.

Najavio je da će dodatno raditi na kreiranju tolerantnijeg ozračja u društvu.

“Moja ambicija bila je da smanjimo tenzije još 2016. godine. Tada sam kazao da idemo u proces transformacije i HDZ-a da bismo mogli ići dalje s transformacijom odnosa u društvu”, podsjetio je predsjednik HDZ-a.

Smatra da su proces transformacije HDZ-a učinili postupno te da su zadržali sve temeljne vrijednosti, čvrsto se usidrivši u desnom centru i u smislu profilacije vrijednosti, programa te su za to dobili podršku od građana i članstva.

“HDZ, kada je išao u izbore s partnerima, bio je privlačan širokom broju hrvatskih birača. To je moj temeljni cilj od kada pratim politiku. Mislim da ljudi najviše žele sigurnost, ozbiljne i odgovorne ljude koji će držati do svojih vrijednosti, ali uvažavati i respektirati druge”, ocijenio je Plenković.

Bild.baKomentari

Next Post

Poznato je u kakvom je stanju federalni premijer Fadil Novalić

Uto srp 21 , 2020
Premijer Fadil Novalić je stabilno. Naime, iz KCUS-a su danas Vladi Federacije BiH kazali kako je njegovo stanje trenutno "stabilno" te da se oporavlja.
Premijer Fadil Novalić