Policija o stravičnom ubojstvu mladića u centru Sarajeva

Policija o stravičnom ubojstvu mladića u centru Sarajeva

Dežurna služba sarajevske Druge PU obaviještena je da 27. ožujka 2021. godine u 11.00 sati da je u ul. Kotromanićeva, područje općine Centar Sarajevo, vozač inicijala B. A. putničkim motornim vozilom marke “Nissan Almera” oborio pješaka inicijala V. I. (2000.) iz Sarajeva.

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je povrijeđena osoba vozilom ekipe ZZHMP Kantona Sarajevo prevezena na KUM UKC Sarajevo, gdje je i preminula.

“O događaju je obaviješten tužitelj županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, policijski službenici su, istog dana u 16.00 sati, uhitili vozača vozila ‘Nissan Almera’ B. A. iz Sarajeva, dok je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo sudioništvo, a u vezi s članom kaznenog djela ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, slobode je lišeno malodobna osoba rođena 2003. godine iz Sarajeva”, naveli su iz MUP-a KS.

Oni su istog dana, nakon izvršene kriminalističke obrade, predati na dalju nadležnost nadležnom tužitelju županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih kaznenih djela.

Bild.ba