Poljaci ispraćeni iz Hrvatske

Jučer je u zagrebačkoj Dubravi došlo do velikog sukoba Bad Blue Boysa i navijača varšavske Legije. Incident se dogodio uoči današnje prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka, koju od 20 sati na Maksimiru igraju prvaci Hrvatske i Poljske.

Navijači gostiju došli su u kvart poznat po brojnim navijačima Dinama. Oni su ubrzo, naoružani palicama, letvama i bakljama, napali goste koji su sjedili u kafiću. Nakon okršaja u ugostiteljskom objektu i oko njega Poljaci su se počeli povlačiti. Boysi su ih gonili po glavnoj ulici u Dubravi, a goste je od težih posljedica spasio dolazak brojnih policijskih snaga.

Policija je danas objavila i priopćenje, u kojem je potvrdila ono što su Indexu dojavili čitatelji koji su slali videozapise koje možete pogledati ispod. Poljaci su ispraćeni preko hrvatske granice.

“Jučer, 3. kolovoza, oko 21:30 na području Dubrave, na parkiralištu trgovine u Dankovečkoj ulici, došlo je do tučnjave između navijačkih skupina gostujućeg i domaćeg kluba. Na samom mjestu događaja, radi odbijanja izravnog napada na policijske službenike i sprečavanja daljnjeg napada 400-tinjak navijača, policijski službenici su uporabili sredstava prisile-tjelesne snage i palice prema većem broju osoba, kojom prilikom nije bilo ozlijeđenih. U daljnjem tijeku postupanja vrlo brzo je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira uz prisutnost svih raspoloživih snaga Policijske uprave zagrebačke, s ciljem sprječavanja eventualno novih sukoba i održavanja povoljnog stanja. Nadalje, utvrđeno je da je u opisanom sukobu sudjelovalo oko 300 navijača domaćeg kluba te stotinjak navijača gostujućeg kluba.
 
Prema dosad prikupljenim informacijama, od posljedica sukoba nije bilo ozlijeđenih osoba, međutim oštećeno je pet ugostiteljskih objekata te su oštećena tri parkirana vozila. Radi se o četiri ugostiteljska objekta u Dankovečkoj ulici, jednom u Ulici Dubrava te dva osobna automobila marke VW Golf, oboje zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 49-godišnjaka i 54-godišnjaka te Audi A4 njemačkih nacionalnih registarskih oznaka, vlasništvo 26-godišnjaka.
 
Pod pratnjom policije gostujući navijači su napustili područje Republike Hrvatske, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja”, napisali su iz Policije, prenosi Index.

Bild.ba


Previous articleU HBŽ-u cijepljeno oko 12.000 osoba
Next articleMedicinska sestra u BiH greškom cijepila ljude cjepivom protiv gripe umjesto protiv korone