Postupna normalizacija života u Austriji: Otvaraju se manje radnje i parkovi

Foto: AP
Foto: AP

U Austriji, koja je primijenila oštre mjere u borbi protiv koronavirusa, otvorene su radnje s manje od 400 kvadratnih metara, što je prvi korak ka normalizaciji stanja u zemlji.

Otvarene su i veće trgovine s građevinskim i vrtnim materijalom uz obvezno pridržavanje strogih higijenskih mjera poput nošenja maski i držanja razmaka, piše Anadolija.

Vlada, koja je postupno provodila stroge mjere od 25. veljače, kada je virus prvi put otkriven u zemlji, dozvolila je otvaranje nekih radnji jer je stopa prenošenja virusa smanjena do dva posto.

U tom kontekstu, dozvoljen je rad radnji veličine manje od 400 kvadratnih metara s tim da je obvezna primjena socijalne udaljenosti uz korištenje maski i dezinfekcijskih sredstava.

Osim radnji, otvoreni su i parkovi i vrtovi, koji su bili zatvoreni zbog pandemije.


Ova odluka vlade smatra se prvim korakom u cilju normalizacije stanja u zemlji.

U Austriji je cilj da se 2. svibnja otvore i druga mjesta poput tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona, uz poštivanje mjera, kako bi se život u potpunosti normalizirao u toj zemlji.

Iz Ministarstva zdravstva potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo 14.159 osoba, a od posljedica zaraze preminule su 384 osobe.

Ozbiljan pad broja novih slučajeva i porast broja ljudi koji se oporavljaju u zemlji u posljednjih 10 dana potvrdio je i ministar zdravlja Rudolf Anschober navodeći da je prva faza borbe protiv pandemije uspješno završena.

Premijer Sebastien Kurz najavio je da će policijski sat trajati do kraja travnja, javila je Anadolija.

Bild.ba

Previous articleU ZHŽ-u nema novozaraženih
Next articleNATO Savez i vojska SAD-a uputili pomoć Ministarstvu sigurnosti BiH