Poznati su novi detalji stravičnog ubojstva u Sarajevu: Gurnuli ga pa pregazili…

Poznati su novi detalji stravičnog ubojstva u Sarajevu: Gurnuli ga pa pregazili…

Brutalni detalji stravičnog ubojstva koje se danas dogodilo u Sarajevu, blizu SCC-a lede krv u žilama.

Činjenica da su ubojica i ubijeni jako mlade osobe posebno su potresle javnost kao i način izvršenja kaznenog djela. Na mjestu zločina vladali su panika i očaj, jer se ubojstvo dogodilo pred mnogo svjedoka.

Iako je uhićeni Benjamin Arslanagić (20) na licu mjesta priznao da je Nissanom pregazio Vedada Ibrahimovića (21), kako neslužbeno saznaje Avaz on se u Policijskoj stanici Centar odlučio šutiti i ne odgovarati na pitanja istražitelja, saznaje portal “Avaz”. Kako saznaju on nije odranije poznat policiji i nije imao iza sebe sudske presude, za razliku od Ibrahimovića koji je uhićen ranije.

Neslužbeno se spominje da su Arslanagić, njegov maloljetni sudionik i Ibrahimović bili u sukobu odranije.

Kobnog dana s Arslanagićem je u vozilu osim maloljetnika bila i jedna djevojka koja je dala izjavu u policiji.

Prema informacijama izvora Avaza u blizini SCC-a Arslanagić je primijetio Ibrahimovića. Potom je iz vozila istrčao maloljetnik koji je napao Ibrahimovića.

Ibrahimović je trčao, a navodno je u ruci imao ciglu. Sklanjajući se od maloljetnika udario je u jedan stub, a prema neslužbenim informacijama tada je Arslanagić naletio na njega vozilom nanijevši mu strahovite povrede. Prestravljeni svjedoci pozvali su policiju i Hitnu pomoć, koja je Ibrahimoviću pružila prvu pomoć, ali je on nedugo potom podlegao povredama u KCUS-u.

Kako je potvrđeno Avazu iz sarajevskog tužiteljstva Arslanagić se tereti za ubojstvo pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju. Uviđajem je rukovodio dežurni tužitelj, a prisustvovali su i vještaci koji će svoje nalaze dostaviti naknadno.

Bild.ba