Predloženo ukidanje policijskog sata u FBiH, čeka se odluka Vlade

Jutros je održana sjednica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Federacije BiH na kojoj se, između ostalih, našla i točka o ublažavanju postojećih epidemiološko-restriktivnih mjera, kao i potpuno ukidanje policijskog sata u ovom entitetu.

Kako su potvrdili iz Ministarstva zdravstva FBiH za Klix.ba, na sjednici Kriznog stožera usvojen je prijedlog o ublažavanju postojećih mjera zbog općenito dobre epidemiološke situacije u ovom entitetu.

“Predloženo je da se u potpunosti ukine ograničenje kretanja u Federaciji BiH koje je na snazi od 23 sata uvečer do pet sati ujutro. Također, predloženo je da se dozvoljena okupljanja na otvorenom povećaju na 70 ljudi, a u zatvorenom na 30 ljudi”, kazali su za Klix.ba.

Kako su rekli, ovi prijedlozi bit će upućeni na usvajanje Vladi Federacije BiH, koja će o njihovom usvajanju odlučivati na sjednici zakazanoj za četvrtak.

Podsjećamo, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, brojke novozaraženih u ovom entitetu u konstantnom su padu, a tjedna incidenta je na zadovoljavajućoj razini.


Bild.ba

Previous articleDodik će prisustvovati radnoj večeri lidera država Zapadnog Balkana
Next articleČlanove Predsjedništva BiH u Sloveniji dočekali Milanović i Pahor