Predmet protiv Edina Vranja Srbija će ustupiti BiH?

VUČIĆ
“Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv Edina Vranja i podnijelo prijedlog Višem sudu u Beogradu da se dalje postupanje po optužnici ustupi specijaliziranim organima za procesuiranje ratnih zločina Bosne i Hercegovine”, priopćeno je iz kabineta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako se navodi u priopćenju, Vučić je danas razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Aleksandrom Vulinom, državnim tajnikom Ministarstva pravde Bojanom Šćepanović, republičkim javnim tužiteljem Zagorkom Dolovac i tužiteljem za ratne zločine Snežanom Stanojković

Oni su razgovarali o međunarodnoj suradnji, a naročito o unaprjeđenju postojeće suradnje s nadležnim organima BiH u procesuiranju ratnih zločina i njihovih izvršitelja na teritorijama Srbije, u skladu s odredbama sporazuma o regionalnoj suradnji Srbije i BiH, Ugovoru o pravnoj pomoći u kaznenim i građanskim stvarima, kao i o Zakonu o pružanju međunarodne pravne pomoći u kaznenim stvarima baziranom na konvenciji Vijeća Europe o toj vrsti međunarodno-pravne suradnje iz 1959. godine.

Na sastanku je zaključeno i da je neophodno osnaživanje regionalne suradnje generalnih javnih tužiteljstava u okviru koje će i specijalizirani dijelovi tužiteljskog sistema ostvariti uspješnu suradnju.


U tom smislu će se u petak, 15. listopada ove godine u Beogradu održati sastanak republičkog javnog tužitelja i tužitelja za ratne zločine s Glavnim tužiteljem Tužiteljstva  Bosne i Hercegovine Gordanom Tadić, kako bi se postigao dogovor o poduzimanju koraka radi organiziranja regionalne tužiteljske konferencije u skorijem periodu, navedeno je u priopćenju.

Edin Vranj je uhićen u rujnu prilikom prelaska granice između BiH i Srbije. Osumnjičen je za zločine protiv ratnih zaroblјenika na području Goražda, od siječnja 1993. do listopada 1994, prenosi N1.

Bild.ba

Previous articleIz Hrvatske sve češće idu po benzin i namirnice u BiH: Pogledajte koliko mogu uštedjeti tako
Next articleIzetbegovićeva logika – Hrvati vratit ću vam vaše mjesto u Predsjedništvu, a vi isporučite vaše pozicije u Domu naroda
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments