Predsjedništvo utvrdilo prijedlog proračuna BiH od skoro milijardu KM, na potezu Parlamentarna skupština

Izvor: Bild.ba

Foto: Klix

U Sarajevu je danas održana sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine koje je utvrdilo prijedlog Proračuna državnih institucija.

“Proračun će biti predložen da se usvoji po žurnom postupku i bit će dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH”, rekao je predsjedatelj Predsjedništva Šefik Džaferović nakon održane sjednice, prenosi sarajevski Klix.

Prijedlog je ranije proslijedilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, odnosno Ministarstvo financija i riznice. Proračun iznosi 996 milijuna KM i viši je za oko tri posto u odnosu na proračun prošle godine.

Državnim proračunom je između ostalog predviđen novac i za održavanje lokalnih izbora u studenom 2020. godine u iznosu od 4,2 milijuna KM.

Također, servisiranje vanjskog duga iznosi 807,5 milijuna maraka što je manje za 2 posto u odnosu na prošlu godinu. Tekući izdaci planirani su u iznosu 868,3 milijuna maraka i manji su za 718 tisuća maraka u odnosu na godinu prije.

Bild.baKomentari

Next Post

Širi se istraga: Aleksandar Zolak novi je osumnjičenik u aferi Respiratori

Pet lip 26 , 2020
Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, ispitan je u svojstvu osumnjičenog u okviru istrage o nabavi respiratora u FBiH, pišu Nezavisne novina.