Premijer Fadil-Aga Novalić: Treći put (iz prve) ove godine povećavamo najnižu mirovinu u Federaciji Bosne i Hercegovine

Zadužio sam Federalno ministarstvo financija, Ministarstvo rada i socijalne politike i Fond MIO da poduzmu korake i pripreme provedbene akte neophodne za povećanje najniže mirovine u Federaciji u najvišem mogućem postotku, poručio je Novalić.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić uputio je poruku umirovljenicima informirajući ih da je danas na sjednici Vlade inicirao povećanje najnižih mirovina, treće u ovoj godini.  – Zadužio sam Federalno ministarstvo financija, Ministarstvo rada i socijalne politike i Fond MIO da poduzmu korake i pripreme provedbene akte neophodne za povećanje najniže mirovine u Federaciji u najvišem mogućem postotku. Kao što vidite, čvrsto držimo do svoje riječi, ispunjavamo obećanja.

Našim umirovljenicima smo pomogli i subvencioniranjem računa za električnu energiju, te onim najugroženijim, podjelom paketa iz Robnih rezervi koja se nastavlja kroz dva iduća ciklusa – poručio je Novalić.  Ističe kako ovo povećanje nije jedina mjera usmjerena prema umirpovljenicima.  – Važno je istaknuti: prvi put u povijesti mirovine rastu više i brže od plaća, a umirovljenici u Federaciji u znatno su boljoj poziciji u odnosu na one u drugim dijelovima zemlje, piše FENA.

Kako smo to uspjeli? Prvo, uspjeli smo našu ekonomiju održati zdravom, ona se u Federaciji ozbiljno razvija. Drugo, ono što ostaje kao trajna stečevina narodu od moje Vlade je Zakon o MIO. Od 2020. mirovine se isplaćuju iz federalnog proračuna što znači da vam sad Federacija jamči redovitu isplatu, kazao je Novalić. Još samo prije nekoliko godina Fond je bio u dugu većem od 200 milijuna KM, a danas je stabilan. S povećanjima mirovina i redovitim isplatama na vrijeme počeli smo u ožujku 2018., tako je prosječna mirovina porasla za 31, a minimalna za 35 posto. Ovo je poštivanje sugrađanke i sugrađani, rezultat rada ove Vlade s kojim činjenično možemo biti zadovoljni – istaknuo je Novalić.


 

Previous articleNogometaš porijeklom iz BiH doživio težu prometnu nesreću
Next articleKomšićev kadar Višnja Lončar otvoreno pozivala da se glasa za „građansku opciju“ pa dovela Puljića da blagoslovi konzulat
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments