Preminula članica Naše stranke Meliha Salčinović

Preminula članica Naše stranke Meliha Salčinović

Vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Zenica Meliha Salčinović preminula je u pedesetoj godini.

– Duboko potreseni i ožalošćeni, još uvijek u nevjerici pokušavamo prihvatiti činjenicu da istaknuta članica Naše stranke više nije među nama. Svima nama ostaje ogromna drugarska i emotivna praznina zbog nenadoknadivog gubitka divne i jedinstvene osobe. Njen odlazak je nenadoknadiv gubitak za Našu stranku, a vjerujemo i za građane i građanke Zenice u ime kojih je Meliha uvijek dizala svoj principijelan i nepotkupljiv glas – saopćeno je iz Naše stranke.

Zbog epidemije koronavirusa Naša stranka nema načina da organizira komemorativno okupljanje. 

– S tobom u srcu i mislima, draga Meliha, idemo nepokolebljivo dalje. Počivala u miru. U lijepim uspomenama svih nas koji smo te poznavali ostat ćeš zauvijek – navodi u posljednjem pozdravu istaknutoj članici. 

Meliha Salčinović rođena je u Zenici 28. 5. 1970. godine, gdje završava osnovnu i Srednju muzičku školu. Po okončanju srednjoškolskog obrazovanja upisuje i uspješno završava Muzičku akademiju u Sarajevu. Od 1993. godine radila je u Muzičkom školskom centru Zenica, a od 1999. godine u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici kao profesorica teoretskih muzičkih predmeta. Od 2006. do 2014. godine obavljala je dužnost direktorice Srednje muzičke škole Zenica. Od 2018. godine je bila vijećnica u Vijeću Grada Zenica, prenosi Fena.

Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu.

Bild.ba