Preminuo glazbenik Đorđe Marjanović

Od posljednica zaraze koronavirusom danas je u Srbiji preminuo nekoć legendarni jugoslavenski glazbenik Đorđe Marjanović, pišu srpski mediji.

Kako se neslužbeno doznaje, danima je bio priključen na respirator i liječnici su se trudili spasiti mu život, no nisu uspjeli.

Marjanović je starijoj publici poznat kao velika zvijezda bivše države, a među najpoznatijim njegovim hitovima su ‘Lazarela’, ‘Romana’ i ‘Moje ludo srce’ .

Karijera mu je trajala više od pola stoljeća, a imao je doslovce klubove obožavatelja u Jugoslaviji, ali i bivšem Sovjetskom Savezu.

Najveću je slavu ipak uživao šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina, a rado je pjevao i obrade francuskih šansona.


Bio je čest gost na brojnim festivalima, Na festivalu u Opatiji 1960. nagradu je podijelio s Markom Novoselom za pjesmu Marija Bogliunija i Arsena Dedića “Prodavač novina”.

Aktivnu glazbenu karijeru okončao je 1990. u Australiji kada je, pjevajući pjesmu “Mene nema ‘ko da žali” doživio moždani udar, a nakon dugog oporavka povremeno se pojavljivao u javnosti, ali više nije nastupao uživo, prenosi Večernji.hr.

Bild.ba

Previous articlePosušje remiziralo protiv Orašja
Next articleIzrael u napadu na Hamas upotrijebio nekoliko stotina tona eksploziva