Pritisci na izbornike nisu od jučer, Baždarević otkrio što su njemu priredili: “Ja sam te stvari riješio…”

Osvrnuo na tweetove Asmira Begovića u kojima je predsjednika Nogometnog saveza BiH Vicu Zeljkovića, izbornika Ivayla Peteva i Zvjezdana Misimovića nazvao kriminalcima koji rade u korist menadžera.

“Ovdje se radi o vrlo ozbiljnim stvarima, teškim riječima iza kojih moraju postojati jaki argumenti. Ne bih želio previše komentirati ono što je Asmir rekao i što se priča, volio bih govoriti o konkretnim stvarima i pozvati one koji nešto znaju da javno kažu kako bi institucije mogle uraditi ono što trebaju uraditi i što je dobro za nogomet u Bosni i Hercegovini. Žao mi je, pogođen sam jer sve to osjećam kao svoju kuću”, rekao je Mehmed Baždarević.

Baždarević je upitan je li u njegovo vrijeme vođenja reprezentacije bilo ceduljica i nemoralnih ponuda sa strana.

“Bilo je itekakvih pritisaka od bezobraznih i neozbiljnih ljudi. Kasno je sada pričati o konkretnim slučajevima jer je to bilo prije pet-šest godina, a uvijek je lako govoriti kada nisi na licu mjesta. Ja sam te stvari riješio na način na koji sam mislio da treba. Presjekao sam to u početku i stavio na svoje mjesto”, rekao je Baždarević koji je potom kazao odakle su dolazili najveći pritisci:

“Bilo je tu pritisaka i od strane političkog svijeta, menadžera i navijačkih grupa. Ja sam to ipak riješio sa svojim stručnim stožerom i ljudima koji su radili sa mnom u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine bez ikakvih problema. Zauzeli smo jasan stav. Siguran sam da ima stvari koje nisu čiste, mislim da jednostavno moramo izaći iz ovoga, ali s konkretnim stvarima”, zaključio je Baždarević.


Bild.ba

Previous articleBivši predsjednik Srbije: Najveći smo problem u regiji, imamo katastrofalne odnose sa susjedima
Next articleOvo energetsko piće je opasno, povukli su ga s hrvatskog tržišta
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments