Propao pokušaj atentata na predsjednika!

Propao pokušaj atentata na predsjednika!

Obećao je vratiti zemlju u potpunu civilnu vladavinu početkom sljedeće godine.

Ured predsjednika Malija Assima Goïte objavio je da je čelnik ove afričke države “siguran i zdrav” nakon što je danas za vrijeme bajramske molitve u džamiji u glavnom gradu Bamaku na njega pokušao nasrnuti muškarac naoružan nožem.

Novinar AFP-a u džamiji Grande u Bamaku, gdje se pukovnik Goïta pridružio ostalim vjernicima u molitvama za Kurban-bajram, rekao je da su predsjednika napala dvojica muškaraca, ali samo jedan je držao nož.

U izjavi predsjednikovog ureda navodi se da je napadač odmah priveden, a da je predsjednik odveden ravno u vojarnu izvan grada.

Napad zabrinjava zemlju koja se suočava sa sve većim sigurnosnim izazovima, uključujući pobunu džihadista i čestim napadima skupina povezanih s al-Qaidom i ISIL-om.

Pukovnik Goïta kontroverzna je figura – izvršio je dva vojna puča u manje od godinu dana. Proglasio se predsjednikom u svibnju nakon što je svrgnuo privremenu vladu koja je postavljena nakon što je on u kolovozu prošle godine vodio puč protiv bivšeg predsjednika Ibrahima Boubacara Keïte.

Obećao je vratiti zemlju u potpunu civilnu vladavinu početkom sljedeće godine.

– Sve je u redu. Nema problema, rekao je Assimi Goïta novinarima nekoliko sati nakon pokušaja napada, potvrđujući da njegova vladavina nije ugrožena.

Fena