Proruski separatisti tvrde da su ih Ukrajinci napali i pritom pretrpjeli teške gubitke

Uslijed djelovanja Oružanih snaga Ukrajine navode da je uništeno pet stambenih objekata, a da među civilnim stanovništvom ima mrtvih.

Ria Novosti navode da su Oružane snage Ukrajine pokušale napasti proruske vojne položaje u oblasti Pionersky, odnosno luhansku policiju.

Resor samoproglašene republike je izvijestio o tome da su ukrajinske snage prešle rijeku i da su srušili nekoliko stambenih objekata u kojima je bilo civila.

“Oko pet ujutro, 20. veljače, militanti 79. desantno-jurišne brigade pokušali su napasti položaje Narodne milicije. Uslijed okršaja neprijatelj je pretrpio gubitke i povukao se”, navodi se u njihovoj poruci, prenosi Klix.

Uslijed djelovanja Oružanih snaga Ukrajine navode da je uništeno pet stambenih objekata, a da među civilnim stanovništvom ima mrtvih.

Proteklih dana situacija u Donbasu je ozbiljno eskalirala, sve češće se mogu čuti informacije o oružanim ispadima, a s prostora Rostovske oblasti evakuirane su žene, djeca i stariji, dok je objavljena i opća mobilizacija.


Konflikt na istoku Ukrajine traje osam godina, a za to vrijeme, prema podacima UN-a, više od 13.000 ljudi je ubijeno, a oko 44.000 ih je ozlijeđeno.

SOURCEBild.ba
Previous articlePolicajci u civilu brutalno udarali muškarca po glavi koja je bila prislonjena uz tlo
Next articleJohnson: Dokazi upućuju na to da Rusija planira najveći rat u Europi od 1945.
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments