Protjerivanje bugojanskih Hrvata u znaku Cikotića: Danas 27. godišnjica

Protjerivanje bugojanskih Hrvata u znaku Cikotića: Danas 27. godišnjica

Protjerivanje bugojanskih Hrvata
Protjerivanje bugojanskih Hrvata

Protjerivanje bugojanskih Hrvata obilježava se danas. To 27. je godišnjica iživljavanja nad Hrvatima koji su protjerani i pobijeni od strane Armije.

Počast stradalim Hrvatima odali su predstavnici koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata – općinske, županijske i državne razine.

Uz njih, tu su bili i predstavnici HNS-a, veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić i predstavnici hrvatske komponente OS BIH, javlja Bild.ba.

Protjerivanje tamošnjih Hrvata ove godine je ponovno u znaku Selme Cikotića. Naime, Cikotić je nedavno imenovan ministrom sigurnosti BiH. Upravo njega se dovodi u vezu s nestankom mnogobrojnih Hrvata s ovog područja. Nezadovoljstvo zbog njegovog imenovanja iskazale su i brojne braniteljske udruge s hrvatskim predznakom, kao i drugi pojedinci.

Nedavno je izvršena i ekshumacija posmrtnih ostataka dviju hrvatskih žrtava na Rostovu, nedaleko od Bugojna. Oko 15 tisuća Hrvata protjerala je Armija RBiH, a 19 ih još nije pronađeno. Ubijeni su mnogi civili i pripadnici HVO-a. Za progon bugojanskih Hrvata nitko nije odgovarao.

OVDJE možete pogledati više fotografija s današnjeg obilježavanja.

Bild.ba