Prvi Amerikanci mogli bi primiti cjepivo već u prosincu

Izvor: Hina

Sjedinjene Američke Države se nadaju da će početi kampanju cijepljenja protiv Covida-19 prije sredine prosinca, čim dobiju odobrenje Agencije za hranu i lijekove (FDA), izjavio je u nedjelju Moncef Slaoui, glavni znanstveni savjetnik američkog programa za cjepiva protiv covida-19. 

“U roku od 24 sata od odobrenja, cjepiva kreću i dolaze na područja na kojima ih savezne države žele”, rekao je Slaoui za CNN.

Upitan o očekivanom datumu prvih cijepljenja u Sjedinjenim Državama, odgovorio je kako očekuje “da bi to moglo biti dan nakon odobrenja, 11. ili 12. prosinca”. 

Također je izjavio kako se nada da bi kolektivni imunitet mogao biti postignut do svibnja. 

“Uz razinu učinkovitosti od 95 posto, cijepljenje 70 posto stanovništva bi omogućilo pravi kolektivni imunitet. To bi se moglo dogoditi u svibnju.”  

“Nadam se smanjenju negativne percepcije cjepiva, to će nam biti od presudne pomoći”, naglasio je. 

Američka farmaceutska tvrtka Pfizer i njezin njemački partner BioNTech zatražili su u petak od američke Agencije za lijekove (FDA) da odobri njihovo cjepivo protiv covida-19 i tako postali prvi proizvođači u Sjedinjenim Državama i u Europi koji su to učinili.

Bild.baKomentari

Next Post

Svjetski prvak F1 posjetio Rimca: "Mate, ti si s drugog planeta"

Ned stu 22 , 2020
Nico Rosberg, bivši njemački vozač koji je 2016. osvojio naslov prvaka Formule 1 i samo pet dana kasnije objavio odlazak u mirovinu, apsolutno je oduševljen Rimcem i njegovim električnim automobilima.