Putin: “Apsolutna većina” Rusa podržava promjene u ustavu

Izvor: Fena

Foto: AFP

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u petak da “apsolutna većina” Rusa podržava njegov plan za promjenom ustava, u svom prvom pojavljivanju u javnosti nakon višetjednih restriktivnih mjera.

Rusija, koja ima treći po veličini svjetski broj zaraženih, ovog je tjedna ukinula stroge restriktivne mjere, dok je Putin pripremio teren za glasanje 1. srpnja koje bi mu omogućilo da produži vladavinu do 2036. godine.

Putin je pozdravio svoje zemljake na ceremoniji podizanja zastave na otvorenom u zapadnoj Moskvi kojom je obilježen Dan Rusije, državni praznik.

On je bio okružen svojim saveznicima, uključujuči i uglednog pedijatra Leonida Rošala.

Pojavljujući se bez maske i s nasmiješenim licem, 67-godišnji čelnik pohvalio je duh ruskog naroda, kao i njegovu tradiciju i kulturu.

Kazao je kako je prirodno da Rusi žele vidjeti te “temeljne i osnovne premise” odražene u ustavu.

– Siguran sam da apsolutna većina naših građana dijeli i podržava takvu poziciju – izjavio je Putin.

Tijekom ceremonije, on je također dodijelio odlikovanja za rad Rošalu, popularnom glumcu iz sovjetske ere Juriju Solominu i drugim ličnostima.

Putin, koji dominira ruskom politikom dva desetljeća, u siječnju je izazvao političku buru predlažući reformu ustava, prve promjene temeljnog ruskog zakona od 1993. godine, prenosi AFP.

Bild.baKomentari

Next Post

Obilježena 30. obljetnica osnutka HDZ-a BiH u Rami

Pet lip 12 , 2020
Obilježavanje je započelo polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća ispred Središnjeg spomen obilježja u Rami, a potom i svečanom sjednicom Općinskoga odbora HDZ-a BiH Rama.