Radno u Vitezu: Središte grada dobiva uređeni park i igralište

Udruga "Volim Vitez" tijekom ove godine organizirat će projekt "P.A.R.K. - Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj"

DCIM100MEDIADJI_0064.JPG

Ono što je ključno za projekt jest rekonstrukcija i uređenje jednog od središnjih gradskih parkova u Vitezu, iza Konzuma, koji će tako dobiti novi sadržaj na korist stanovnicima lokalne zajednice.

Udruga “Volim Vitez” tijekom ove godine organizirat će projekt “P.A.R.K. – Pokreni, aktiviraj, radi, kreiraj”, a sve u sklopu regionalnog programa lokalne demokracije na zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD 2, koji financira EU, a provodi UNDP.

Ono što je ključno za projekt jest rekonstrukcija i uređenje jednog od središnjih gradskih parkova u Vitezu, iza Konzuma, koji će tako dobiti novi sadržaj na korist stanovnicima lokalne zajednice.

Tijekom projekta koji će trajati šest mjeseci, a konačni događaj bit će otvorenje samog parka i igrališta, organizirat će se i niz radionica i aktivnosti. Područje Viteza snažno se razvilo nakon završetka rata i ratom uništeni industrijski grad pretvorio se u gospodarsko središte i mjesto razvoja šoping-turizma.

– Iako je prelazak komercijalnog i industrijskog dijela grada u rubne dijelove općine iznimno doprinio cjelokupnom razvoju, to je i negativno utjecalo na samu urbanu zonu, odnosno grad Vitez izgubio je značajan broj aktivnosti i mjesta na kojima su se okupljali djeca, mladi i obitelji.


Parkovi su izgubili ulogu mjesta socijalizacije i promocije manifestacija i događaja za građane općine te je stoga Udruga “Volim Vitez” detektirala realizaciju ovoga projekta kao jednu od ključnih aktivnosti za podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici – priopćili su, između ostaloga, iz Udruge “Volim Vitez”.

 

SOURCEBild.ba
Previous articleNove napetosti: Proruski separatisti tvrde da su ih ukrajinske snage ponovno granatirale
Next articleAmerika tvrdi jedno, Rusija drugo: Moskva kaže da povlači dio snaga s Krima u baze
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments