Raspudić: Odlučio sam se politički angažirati kad sam shvatio što stoji iza Stožera

Izvor: RTL.hr

Screenshot: RTL

Akvizicija Mosta, Nino Raspudić, koji će biti nositelj liste te stranke u jednoj od županija kao nezavisni kandidat, gostovao je večeras u RTL-u Danas.

Počelo je kako inače počinju kampanje, ali rekao bih da su korupcijske afere koje su isplivale zadnjih dana nešto stvarno neuobičajeno. To vidim kao završni šlag na torti. Bilo je afera i prije, ali da vam izađu ovakve stvari. Jesam li ja povrijeđen ili ne, to građane ne zanima. Problem je što Jandroković, Plenković i klika sustavno vrijeđaju građane tijekom cijelog svog mandata”, kaže Raspudić.

“Najprije zbog prevarantske trgovine u Saboru, degradacije u žetončiće i prebjege, ljudi su glasali za jednu opciju, a dobili su drugu i obrnuto. Preko sprečavanja izražavanja referendumske volje građana u promjeni izbornog zakona vidjelo se kojim se ljudima Plenković poslužio u tom prljavom poslu. Gospodin Kuščević i gospođa Rimac su to odradili. Pa do činjenice da izbore naguravaju na početak ljeta dok je još vrijedila zabrana okupljanja. Postoji nešto što prelazi mjeru korektnosti dobro ukusa. U situaciji kada ne možete iz Zagreba otići do Karlovca, izaći na teren okupiti ljude, oni raspisuju izbore”, govori Raspudić.

Ističe da poštuje rad Stožera, ali je isto tako uvjeren da iza njega stoji politički PR što je na kraju i izašlo na vidjelo. 

Osvrnuo se i na aferu vjetroelektrana u kojoj je kao prvoosumnjičena uhićena Josipa Rimac. 

“Apsolutno, presumpcija nevinosti se poštuje, ali premijeru su dvije trećine ministara otišle zbog afera, a on ih je birao“.

Upitan je li planirano nastupao s agendom neovisnog analitičara dok je istovremeno planirao ulaz na političku scenu, Raspudić odgovara: ”Moja kolumna je počela izlaziti šest godina prije nego je Most osnovan. Most je puno mlađi od moje figure. Ja sam javno rekao da sam se odlučio angažirati kada sam shvatio da iza Stožera stoji PR koji želi nagurati izbore pred ljeto. To je bio taj trenutak”.

Bild.baKomentari

Next Post

Roman Hazima Hadžića „Da vam Minka nešto kaže" najtraženija knjiga

Ned svi 31 , 2020
Autor, izdavač i svi sudionici u projektu odriču se bilo kakve zarade od ovog izdavačkog projekta, a time pozivaju i čitaoce da se uključe.