Razmatrano 16 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika

Odbor za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) razmatrao je 16 žalbi, od kojih se jedna odnosi na rad i postupanje policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dvije na rad i postupanje policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH te 13 žalbi na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH.

Žalba na rad i postupanje policijskih službenika SIPA-e ocijenjena je kao neosnovana, a od dvije žalbe na rad i postupanje policijskih službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, jedna je ocijenjena osnovanom, a jedna neosnovanom.

Odbor je ocijenio da su četiri žalbe na rad i postupanje policijskih službenika Granične policije BiH osnovane, osam ih je neosnovano, dok je za jednu žalbu zatražena dopuna izvještaja Granične policije BiH, nakon čega će ponovo biti razmatrana, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Bild.baKomentari

Next Post

WHO razmatra nove sojeve koronavirusa i upotrebu potvrda o cijepljenju

Čet sij 14 , 2021
Odbor za hitna pitanja Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) sastaje se u četvrtak, dva tjedna prije redovnog zasjedanja, da razmatra između ostalog, nove, mnogo zaraznije, sojeve koronavirusa koje zabrinjavaju vlasti širom svijeta.