Red Bull Cliff Diving: Iffland i Hunt pobjednici u Mostaru

Australka Rhiannan Iffland i Englez Gary Hunt, koji ove godine nastupa pod francuskom zastavom, pobjednici su mostarskog natjecanja svjetskog prvenstva Red Bull Cliff Diving.

Mostar je protekla tri dana bio domaćin najboljim svjetskim visinskim skakačima, a spektakularno natjecanje završeno je u subotu finalnom serijom skokova nakon koje su se Iffland i Hunt pokazali najkonstantnijim.

U prvoj seriji skokova, koja je održana u četvrtak, skakači i skakačice skakali su direktno s luka Starog mosta, u znak poštovanja prema mostarskoj tradiciji skokova, dok su u preostale tri serije muškarci skakali s platforme visoke 27 metara, a žene s 21 metra visine.

U ženskoj konkurenciji druga je bila Meksikanka Adriana Jimenez, a treća Kanađanka Jessica Macaulay.

U muškoj konkurenciji uz Hunta, kojem je to bila 40. pobjeda u karijeri, na pobjedničko postolje popeli su se drugoplasirani Rumunj Constantin Popovici i trećeplasirani Rus Nikita Fedotov.


Natjecanje u Mostaru bilo je drugo u ovogodišnjem kalendaru Red Bull Cliff Diving svjetskog prvenstva, a nakon Mostara slijede natjecanja u Downpatrick Headu u Irskoj i Polignanu u Italiji.

Bild.ba

Previous articleNijemci prosvjeduje protiv epidemioloških mjera
Next articleVelike poplave na ulicama u Trebinju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments