Robović: Komšićevo pismo Stoltenbergu je van normalnog ponašanja, hrvatska vojska je spasila BiH

Zaključio je kako je Komšiću mjesto u prošlosti s obzirom na to da u prošlosti stalno živi.

Robović

Komšićevo pismo Stoltenbergu za portal Bild.ba komentirao je Zulfo Robović, nekadašnji ministar u vladi Herceg Bosne

Unazad par mjeseci predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izrazio je negodovanje zbog činjenice da Oružane snage Republike Hrvatske ne mogu sudjelovati u okviru europskih i NATO misija i programa u našoj zemlji, kako je rekao, čak ni na časničkoj razini. Milanović je nedopustivim ocijenio činjenicu da mnogi drugi vojnici iz raznih zemalja mogu biti u BiH, ali ne i hrvatski vojnici koji su praktično spasili BiH u ratu.

Te izjave su ponovno aktualizirane kada je ministar vanjskih i europskih poslova RH Gordan Grlić Radman kazao da je neprisutnost hrvatske vojske u BiH problematizirao glavnom tajniku Saveza Jensu Stoltenbergu.

Radman je objasnio zašto misli da Hrvatskoj treba biti omogućeno da sudjeluje u vojnim misijama u Bosni i Hercegovini.

“S tim u vezi, dopustite mi da još jednom istaknem činjenicu da ne postoje pravne, kao i to da ne bi trebale postojati bilo kakve političke prepreke ili zabrinutosti za sudjelovanje Hrvatske u bilo kojoj misiji ili operaciji NATO-a. Osim toga, moguće isključenje Hrvatske ne bi bilo samo diskriminatorno za saveznicu, u ovom slučaju za Hrvatsku, već bi je dovelo u nepovoljan položaj u odnosu na moguće operativne partnere”, rekao je, između ostaloga, Grlić Radman.


U Sarajevu dočekali na nož

Sudjelovanje NATO članice u NATO misiji u zemlji nečlanici problematizirali su i na nož dočekali u političkom Sarajevu, a među prvima je reagirao Željko Komšić.

Ponudio je nekoliko kvaziargumenata i netočnih informacija pa zaključio: “Iz navedenih razloga, smatram da bi bilo veoma neprimjereno da NATO savez u svoju misiju u Bosni i Hercegovini ili da kroz misiju EUFOR Operacija Althea uključuje snage Republike Hrvatske”.

Komšićevo pismo Stoltenbergu za portal Bild.ba komentirao je Zulfo Robović, nekadašnji ministar u vladi Herceg Bosne. Po njegovom mišljenju, Komšićevo pismo nije normalno.

“Pismo koje je Komšić uputio Stoltenbergu po pitanju sudjelovanja hrvatske vojske u BiH u okviru Althea programa je van svih normi normalnog ponašanja i izravno udaljava BiH i od europskog i NATO puta te dodatno radikalizira političku situaciju”, rekao je Robović za portal Bild.ba.

Robović: Domovinska i obrambena pozicija HVO-a

Doprinos hrvatske vojske je, kaže on, nemjerljiv u obrani BiH.

“Komšić se ovdje izjašnjava protiv EU članice i NATO članice Hrvatske, a samim time i protiv cijelog euroatlantskog saveza za čiji se put, navodno, sam zalaže. U svemu je dodatno problematično to što je hrvatska vojska dala ogroman i nemjerljiv doprinos u deblokadi Bihaća i cijele BiH. Osim uzurpacije hrvatske pozicije u Predsjedništvu, Komšić cijelo vrijeme djeluje kao narušavatelj odnosa između Hrvata i Bošnjaka, to je trajno loše za cijelu BiH i za njen euroatlantski put”, kazao je nekadašnji hercegbosanski dužnosnik.

Zaključio je kako je Komšiću mjesto u prošlosti s obzirom na to da u prošlosti stalno živi.

“U najtežim trenutcima Hrvatska je iznimno pomogla Bošnjacima primivši njihove izbjeglice u svoju zemlju dok i sama ratuje i dok traje bošnjačko-hrvatski sukob u srednjoj Bosni. Komšić stalno časnu domovinsku i obrambenu poziciju HVO-a, koji prvi je stao na branik obrane BiH, pokušava nagrditi nazivajući HVO pogrdnim imenima. Komšiću to ne ide na čast nego pokazuje da živi u prošlosti u kojoj treba i ostati jer po svemu što radi i kako radi ne zaslužuje mjesto osim u prošlosti”.

VIAI. Crnjac
SOURCEBild.ba
Previous articleOtac silovao mentalno zaostalu kćer. Ostala je trudna i rodila. Sud mu je sad smanjio kaznu. Ovo je obrazloženje
Next articleSven Alkalaj popljuvao Schmidta i OHR zbog odluke o Izbornom zakonu, spomenuo i Hrvate
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments