Rojs i još nekoliko generala potpisuju zahtjev za pomilovanjem Perkovića i Mustača? “Ako je valjao Tuđmanu i Šušku…”

“Oni su visoki časnici HV a. Brigadiri hrvatske vojske. Činove im potpisao Tuđman na prijedlog ratnog ministra obrane..."

Pokrenut je postupak za pomilovanjem Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Odvjetnik Ante Nobilo već je pripremio zahtjev za pomilovanjem koji će potpisati i neki od hrvatskih generala, kaže za dnevno.hr umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs.

Osim Ljube Ćesića Rojsa, kao mogući potpisnici zahtjeva za pomilovanje spominju se i Ivan Čermak, Marinko Krešić te Davor Domazet Lošo.

Podsjetimo, Perković i Mustač su u kolovozu 2016. godine na sudu u Münchenu osuđeni na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića.

Na pitanje zašto namjerava potpisati zahtjev za pomilovanjem, Rojs odgovara:

“Zato što je napravio za Hrvatsku od 1988. do 2000. više nego cijela brigada njegovih progonitelja. Odležao je osam god, ali njegove zasluge u Domovinskom ratu su velike. Ako je valjao Tuđmanu i Šušku onda tko sam ja da kao čovjek ne znam cijeniti to”, kaže .


Dodaje kako je riječ o osobama s visokim činovima u Hrvatskoj vojsci.

“Oni su visoki časnici HV a. Brigadiri hrvatske vojske. Činove im potpisao Tuđman na prijedlog ratnog ministra obrane. Moj nitko nikada do devetog koljena nije bio u Partizanima, nije radio za Udbu i nije nikada bio član SKJ”, poručuje.

“Hrvatsku smo čekali 9 stoljeća. Stvorili smo je pomirbom sinova Ustaša i partizana, zahvaljujući pomirbi Domovinske i iseljene Hrvatske. Sva moja rodbina koja je bila sposobna braniti Hrvatsku bila je pripadnik samo Hrvatske vojske od 1941. do 1945. Nitko se kući nije vratio i ja ih se nikada odreći neću. Moj stric Nikola je bio vojnik Nezavisne hrvatske Države. Neka mu je vječna hvala i slava. Ne znamo mu za grob, ali u molitvi ga se uvijek sjetim”, ispričao je.

Naglašava kako se Hrvatska lako odrekla Perkovića i Mustača.

“Duga priča jer je to bila igra Srpskih službi i BND da nam zabiju nož u srce. Nije se u Njemačkoj ubijalo da to nije znala njemačka služba BND. Mi se lako odričemo svojih ljudi pa nije ni čudo zašto devetog stoljeća nismo imali svoju Državu. Imali smo je ali je nismo znali sačuvati”, zaključio je Rojs.

SOURCEBild.ba
Previous articlePoljoprivrednik iz središnje Bosne odlazi u Njemačku: “Obrađujem 250 duluma, imam 20 krava, ali više ne može…”
Next article“Naša misija je pomiriti bošnjaštvo i bosanstvo, islam i demokraciju…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments