Rusi odobrili novi lijek koji se bori protiv virusa

Izvor: Hina

Ilustrcija (Dnevnik.ba)

Rusija je odobrila novi antivirusni lijek, Koronavir, za liječenje oboljelih od Covida-19, priopćila je ruska farmaceutska tvrtka R-Pharm u srijedu dok je broj zaraženih u toj zemlji prešao 700.000.

U priopćenju R-Pharma, koji je razvio Koronavir, navodi se kako je kliničko ispitivanje, u koje su bili uključeni blagi ili srednje teški slučajevi, pokazalo da je lijek vrlo učinkovit u inhibiranju replikacije novog korona virusa.

Koronavir je jedan od prvih lijekova u Rusiji i svijetu koji se ne bori protiv komplikacija prouzročenih virusom SARS-CoV-2, nego protiv samog virusa”, navodi R-Pharm.

Klinička studija pokazala je poboljšanje kod 55 posto oboljelih koji nisu zaprimljeni u bolnice sedmog dana liječenja Koronavirom, u usporedbi s 20 posto onih koji su primali standardnu terapiju.

Do petog dana liječenja, novi korona virus eliminiran je kod 77,5 posto pacijenata koji su uzimali Koronavir, tvrdi R-Pharm.

Globalna klinička praksa i klinička studija koje smo proveli potvrdili su da Koronavir puno brže zaustavlja infekciju u rezultatu svoje učinkovite opstrukcije replikacije virusa”, rekao je Mihail Samsonov, medicinski direktor R-Pharma.

Testiranje je počelo krajem svibnja i više od 110 oboljelih liječeno je tim lijekom, rekla je direktorica za klinička ispitivanja ruskog Središnjeg istraživačkog instituta za epidemiologiju Tatjana Rjažencova.

Ovo je treći lijek registriran u Rusiji za liječenje novog korona virusa. Prvi, Avifavir, daje se pacijentima od 11. lipnja.

Bild.baKomentari

Next Post

Ponovno zastrašujući broj novozaraženih u BiH!

Čet srp 9 , 2020
U protekla 24 sata u Federaciji BiH testirano je 1.258 uzoraka, od kojih je 110 pozitivno na COVID-19.