Rusi tvrde: Ukrajinske masovne grobnice u Mariupolju su iscenirane, takvih je slučajeva bilo i u Jugoslaviji

Informacijski rat koji vode Ukrajina i Rusija zahvatio je i Hrvatsku.

Bivši zamjenik ministra obrane i glasnogovornik zapovjedništva “narodne milicije” samoprozvane tzv. Narodne Republike Donjeck Eduard Basurin iznio je optužbe na račun masovnih grobnica u Mariupolju kako bi pokopala ostatke ukrajinskih snaga sigurnosti i “nacionalista” koji su poginuli tijekom “neprijateljstava”, piše 24sata.

“Narodna milicija” proruske separatističke države na Telegramu tvrdi da su ukrajinski vojnici “izveli iscenirano fotografiranje i videosnimanje masovne grobnice s ukupnim brojem do 1300 mrtvih”.

Tvrde i da ukrajinska strana “distribuira krivotvorene materijale u medijima provodeći ih kao snimke masovnih grobnica civila koji su navodno poginuli od posljedica topničkog granatiranja i zračnih napada tijekom specijalne vojne operacije”.

“Takve stvari često su se koristile u ratovima nakon sloma bipolarnog svijeta. Bilo je takvih slučajeva u Jugoslaviji, to su inscenirali bosanski Muslimani, Hrvati da diskreditiraju Srbe. Bilo je puno takvih slučajeva. Ukrajinska strana misli da može igrati na tu kartu, ali Rusija je predvidjela svaki potez”, kazao je Ivan Konovalov, vojni stručnjak i politolog, za ruski radio Sputnik.

SOURCEBild.ba
Previous articleKineski diplomat: Amerika bi istovremeno uvodila sankcije Kini i tražila našu potporu i suradnju. Prijetnje su neprihvatljive
Next articleKonferencija o NATO-u u Neumu: Dolazi novi američki veleposlanik u BiH, Plenković, Čović, Grlić-Radman…
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments