Rusija započela vojne vježbe blizu granice s Ukrajinom

Rečeno je da će biti uključeno 300 komada vojne opreme, uključujući tenkove T-72B3, borbena vozila pješadije BMP-2 i redovno vatreno oružje.

Tri tisuće ruskih vojnika započelo je u utorak vježbe gađanja iz vatrenog oružja uključujući tenkove, na zapadu Rusije, uključujući područja blizu Ukrajine, citira novinska agencija Interfaks priopćenje vojske.

Rusija je uznemirila Zapad raspoređivanjem trupa u blizini Ukrajine i zahtijevala od Washingtona da se zalaže da nikada neće dozvoliti da se Ukrajina pridruži NATO-u ili da proširi vojni savez na istok, što je odredba koju Sjedinjene Države odbijaju prihvatiti.

Najava vježbi uslijedila je dan nakon što su Rusija i Sjedinjene Države razgovarale o sigurnosnim prijedlozima Moskve. Kremlj je u utorak priopćio da nisu dali razloga za optimizam u pogledu potencijalnog proboja.

Interfaks je citirao Zapadni vojni okrug koji je rekao da će se vježbe održati u Smolenskoj oblasti u blizini bjeloruske granice i u regijama Voronjež, Belgorod i Brjansk bliže Ukrajini.

Rečeno je da će biti uključeno 300 komada vojne opreme, uključujući tenkove T-72B3, borbena vozila pješadije BMP-2 i redovno vatreno oružje.


Navodi se da će se vježbati pucanje iz oklopnih vozila i vatrenog oružja, organizacija marševa tijekom aktivnih neprijateljskih sabotažnih i izviđačkih aktivnosti te opremanje uporišta.

Previous articleA nekima će se veoma svidjeti Dodikov današnji ‘nokaut’ Izetbegoviću
Next articleTwitter zabranio objave Gorici Dodik. Oglasila se na Instagramu i optužila armiju srbomrzaca
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments