Rusko zimsko gradilište postalo žarište, preko tisuću zaraženih!

Ilustracija

Gradilište na području ruskog Arktika postalo je žarište koronavirusa, zbog čega će dio zaposlenika uskoro biti premješten na kruzer, objavile su danas vlasti.

Mjesto se nalazi blizu sela Belokamenka u arktičkoj regiji Murmansk i zapošljava gotovo 10.000 ljudi koji grade centar vezan za plinski megaprojekt Arktik LNG2 ruske tvrtke Novatek, vrijednosti oko 20 milijardi dolara.

Guverner Murmanska Andrej Čibis rekao je da je 1079 radnika bilo pozitivno na testu na koronavirus, što predstavlja više od 80 posto zaraženih u toj regiji.

Kruzer Princeza Anastazija, koji može primiti 2500 ljudi, poslan je prema Belokamenki kako bi pomogao u zaustavljanju širenja virusa, dodao je.

“Brod je na putu za Murmansk… kako bi pomogao u izolaciji ljudi“, rekao je na virtualnoj press konferenciji.


Tvrtka za građevinske radove VelesStroj objavila je danas da je 51-godišnja žena koja je radila kao čistačica preminula od koronavirusa.

Test joj je bio pozitivan 23. travnja, ali nije hospitalizirana jer su joj simptomi bili blagi, objavila je kompanija, prenosi Hina.

Čibis je ovaj tjedan rekao predsjedniku Vladimiru Putinu da je zaraza u Belokamenki lokalizirana i da su zaraženi radnici u bolnici.

“Nismo zaustavili projekt… jer je on od ključne važnosti za ekonomiju regije i zemlje”, istaknuo je.

Rusija po službenim podacima ima gotovo 115.000 zaraženih i 1169 mrtvih od covida-19.

Bild.ba

Previous articleNapravljen test koji zarazu otkriva prije nego osoba postane zarazna
Next articleU BiH danas pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima