Sanja Vlaisavljević opisala iskustvo s policijom: Pristojni, ali bez maske…

Foto: HMS
Foto: HMS

Savjetnica u Ministarstvu civilnih poslova dr. Sanja Vlaisavljević opisala je svoje iskustvo s policijom koja ju je zaustavila.

Kaže kako su policajci bili pristojni, ali bez maske na licu…

Facebook objavu Sanje Vlaisavljević prenosimo u cijelosti i bez uredničih intervencija.

Večeras oko 21.00 sam se vraćala s posla. Policija me dva puta zaustavila. Prvi put dok sam išla do parkinga a drugi put u vozilu. Oba puta rotacije, zaustavljanje vozila, izlazak policajca iz vozila i uobičajena pitanja.

Uslijedili su i uobičajeni odgovori. Nakon objašnjenja što radim u to vrijeme na ulici, ljubazno su mi zahvalili i pustili me da idem dalje.


Poželjeli sreću i mirnu noć. I ja sam njima isto poželjela uz malu napomenu: ne skidati masku s lica.

U petak me policajac koji je izašao iz kombija bez vidljivih oznaka da je policijski zaustavio dok sam pravila prekršaj. A prekršaj sam napraviti morala jer iz ulice Danijela Ozme prema Alipašinoj stoje prometni znaci koji upućuju na rad na cesti i određuju smjer kretanja.

Iako vrlo samouvjeren, policajac koji je izašao iz kombija nakon mog objašnjenja zašto pravim prekršaj nije uspio reći ništa drugo osim: “Aha, dobro. Imaju znakovi znači? Dobro.”

Na kraju sam i njemu rekla: “A maska?”.

Noć prije mi je sin ispričao kako su mu drugari kažnjeni jer u vozilu nisu imali maske. Trojica u vozilu i po 500 KM svaki treba da plati!

Ako moraju momci nositi maske i plaćati kazne ako ih ne nose moraju i svi drugi, pa i policajci.

No, ipak, želim reći da nisam doživjela neprijatnost kad me policija zaustavila. Naprotiv! A znamo da bih da je bilo drugačije podjednako živo opisala i tu sliku iz policijskog sata.

Da budem iskrena, veoma mi je bilo drago vidjeti posve prazne ulice i podjednako ljubazne policajce kao i mnogo policijskih vozila na ulici. Ako su mjere, za naše (moje, tvoje, njihovo, naše…) dobro određene onda ih trebamo poštivati!

Bild.ba

Previous articleOktoberfest se otkazuje zbog opasnosti širenja koronavirusa
Next articleMusa: U posljednja 24 sata 21 pozitivna osoba, najviše zaraženih u HNŽ-u