Sastanak Čovića Izetbegovića s veleposlanicima ušao u četvrti sat, Krišto napuštala zgradu

Foto: Klix.ba

Sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i HDZ-a BiH Dragana Čovića s veleposlanicima u BiH, a koji se održava u zgradi Izaslanstva EU u BiH u Sarajevu, traje već četvrti sat.

Kako je javio reporter portala Klix.ba sa sastanka je izašla potpredsjednica HDZ-a BIH i dopredsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH Borjana Krišto. Ona se, pak, užurbano kretala ka službenom vozilu te nije davala izjave novinarima. Nakon izvjesnog vremena ponovno se vratila.

Izetbegović je najavio ovaj sastanak kazavši da će to biti zajednički susret njih dvojice s predstavnicima međunarodne zajednice u vezi s lokalnim izborima u Mostaru.

Međutim, Izetbegović je kasnije najavio da će se razgovarati i o drugim političkim pitanjima, a jedno od njih je i neusvajanje proračuna institucija BiH za ovu godinu.

Sastanku, između ostalog, prisustvuju američki veleposlanik Eric Nelson, te britanski veleposlanik u BiH Matthew Field, visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, te šefica Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalaec.


Bild.ba

Previous articleU Vitezu obilježena 27. obljetnica strašnog zločina Armije RBiH kojim je ugašeno osam dječjih života
Next articleKolinda Grabar – Kitarović se kandidirala za članicu Međunarodnog olimpijskog odbora