Simpatični fotograf kojeg su Vatreni srušili u Rusiji poslao im posebnu poruku

Yuri Cortez, simpatični Salvadorac i fotoreporter AFP-a koji se našao usred slavlja hrvatskih nogometaša nakon pogotka Marija Mandžukića i plasiranja Hrvatske u finale Svjetskog prvenstva u utakmici protiv Engleske, poslao je Vatrenima videoporuku podrške prije utakmice s Engleskom na Europskom nogometnom prvenstvu.

– Pozdrav, dragi prijatelji iz Hrvatske! Želim hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji poželjeti puno sreće na ovogodišnjem Euru. Iako neću biti tamo kako bi napravio nevjerojatne fotografije kada budete slavili golove protiv Engleske, znam da ćete učiniti mene i sve svoje obožavatelje iz cijelog svijeta ponosnima. Idemo, Vatreni! Mi to možemo, imate lavlje srce, vi to možete! – poručio je Cortez, inače veliki zaljubljenik u Hrvatsku, prenosi Index.hr.

Hrvatska turistička zajednica po završetku Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji kontaktirala je Corteza i pozvala ga da zajedno sa svojom obitelji posjeti Hrvatsku. Cortez je poziv prihvatio te je tom prilikom obišao hrvatsku obalu, od sjevera do juga, pritom bilježeći svojim fotoaparatom brojne prirodne, kulturne i povijesne motive, kao i ljepote hrvatskih destinacija.

Yuri Cortez danas radi u Venezueli kao voditelj dopisništva AFP-a, treće najveće novinske agencije na svijetu. U svojoj je profesionalnoj karijeri, osim sportskih natjecanja, fotografirao i prirodne katastrofe, humanitarne krize, a prošao je i fotoaparatom zabilježio i scene ratišta širom svijeta.

Bild.ba


Previous articleIme broda iz Dalmacije nasmijalo korisnike društvene mreže
Next articleGP BiH: Nova odluka u vezi ulaska stranaca u BiH