SIPA ušla u Američko sveučilište zbog Mehmedagićeve diplome

Izvor: Radio Sarajevo

Foto: Glas Srpske

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po naredbi Tužiteljstva BiH ušli su u prostorije Američkog sveučilišta u BiH u Tuzli u okviru istrage o validnosti diplome koju je ova visokoškolska ustanova izdala direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmanu Mehmedagiću.

Glasnogovornika SIPA-e Luka Miladinović za “Radiosarajevo.ba” rekao je da ta policijska agencija postupa po naredbi Tužiteljstva.

“Pregledamo određenu dokumentaciju po naredbi Tužiteljstva BiH. O detaljima ne mogu govoriti jer je za predmet nadležno državno tužiteljstvo”, kazao je Miladinović.

Podsjetimo, Zajednička komisija za nadzor nad radom OSA-e naložila je Osmanu Mehmedagiću da im dostavi diplomu, ali se u međuvremenu nad diplomom pojavila oznaka sa stupnjem tajnosti.

Direktoru OSA-e poništena je diploma fakulteta u Banjoj Luci, a nedavno je dostavio diplomu Američkog sveučilišta i Pravnog fakulteta u Sarajevu (viša škola).

Bild.baKomentari

Next Post

Huawei pretekao Samsung, postao prvi svjetski proizvođač mobitela

Čet srp 30 , 2020
Kompanije se još suočava s trgovinskim sankcijama Sjedinjenih Država i zabilježila je pad isporuka u inostranstvo za 27 posto u drugom kvartalu, navodi Canalys. Njena dominacija na kineskom tržištu dovela je, međutim, do rasta domaćih isporuka za osam posto.